Φωτιά και λάβρα, η ανοιχτή επιστολή του καπετάν Γιάννη στον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως. “Μιλάς εσύ που... “

Φωτιά και λάβρα, η ανοιχτή επιστολή του καπετάν Γιάννη στον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως. “Μιλάς εσύ που... “

24 Νοεμβρίου, 2020 16 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,283
Μοίρασέ το
 
 
“Θλίβομαι για τις θέσεις σου στα θέματα πίστεως διότι άν είχες μέσα σου τη φλόγα του Χριστού μας το πρώτο που θα έπρεπε να κάνεις είναι αυτό που έκαναν οι παλιοί προκάτοχοι σου άξιοι Αρχιερείς…..
 
Καθημερινή λιτάνευση και προσευχή που βεβαίως τότε υπήρχαν πανδημίες και όχι επιδημίες όπως σήμερα….”
 

 
Συνυπογράφω κάθε λέξη αυτής της εξαίρετης ανοιχτής επιστολής, που έγραψε ο αδερφός μου, Γιάννης Κοντοπός.
 
Και μπορεί να είμαι μοναχοπαίδι, αλλά ο Θεός, έστειλε στο δρόμο μου ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που έγιναν όχι μόνον φίλοι καρδιάς, αλλά αληθινοί αδερφοί.
 
Λυπάμαι βαθύτατα, που εκπρόσωποι του Θεού, πρόδωσαν τον ίδιο τον Θεό και τον ελληνικό λαό σε μέρες σκοτεινές που τους έχει πιο πολύ ανάγκη…
 
Ας τους κρίνει ΑΥΤΟΣ.
 
Για μένα, τέτοιοι ιερείς ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ.
ΨΥΧΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Η πρώτη και η τρίτη φωτογραφία, εξηγούν κατά την άποψή μου, τις επιλογές του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως. Όταν ταυτίζεσαι με τον ασεβέστερο όλων των Πατριαρχών και με τον Σιωνιστή Πάϋατ, δεν χρειάζονται άλλες ερμηνείες.
 
Και όλο το φωτογραφικό υλικό, αφιερώνεται στον Άνθιμο.

 

 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Πρός τον μητροπολίτην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ..
κ.Ανθιμε….
 
Εύχομαι η επιστολή μου αυτή να φτάσει στο γραφείο σου,να τη διαβάσεις και φυσικά εάν σου έχει μείνει ακόμα λίγη “τσίπα” κατά το κοινώς λεγόμενον,γύρνα το τιμόνι της πορείας σου πρός τον Χριστό μας….
 
Θα μπορούσε αυτή η επιστολή να σταλθεί ιδιωτικώς,αλλά πράττω τούτο για να μάθει ο απλός κόσμος τα πεπραγμένα σου και αυτό διότι θεωρώ οτι ξεπέρασες κάθε όριο προσβολών στον Τριαδικό Θεό….
 
Είσαι δημόσιο πρόσωπο και κατά το δημοκρατικό μου δικαίωμα μπορώ να σε κρίνω όχι επί προσωπικού και της ιδιωτικής σου ζωής,αλλά για την τοποθέτηση σου επί θεμάτων πίστεως….
 
Δεν είμαι ο πιό πιστός και ως άνθρωπος λανθάνω….
 
Επικαλούμαι όμως και προσεύχομαι για την ενδυνάμωση της πίστης μου…
 
Καταφέρθηκες σε συναδέλφους σου κληρικούς και ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσες εις αυτούς θανάτους μέσω των εγκληματικών τους κηρυγμάτων……ΦΕΥ…!!!!
 
Αρα λοιπόν -εάν κάνω λάθος διόρθωσε με- επικροτείς την βλάσφημη θέση κάποιων “επιστημόνων” και δημοσιογράφων οτι και η Θεία Κοινωνία είναι μεταδοτική στον ϊό;;;;
 
Ας μην αναλύσουμε τις γελοιότητες των πολιτικών για τον εγκλεισμό μας αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στους ναούς….
 
 
Απλά κ.Ανθιμε θα σας παραπέμψω στην ιστορία -υπάρχουν πλείστα όσα βιβλία- όπου εκεί θα ενημερωθείτε για το τί έπραξαν απλοί ιερωμένοι σε καιρούς μέγιστων μεταδοτικών ασθενειών[βλ.παπα-Χρύσανθο Σπιναλόγκας]…..
 
Μιλάς εσύ που συνεργάστηκες με αιρετική οργάνωση για διανομή στην μητρόπολη σου προτεσταντικών βιβλίων;;;
 
Μιλάς εσύ που αποδέχτηκες τη ψευτοσύνοδο του Κολυμπαρίου;;;;
 
Μιλάς εσύ που αποδέχτηκες τους σχισματικούς της Ουκρανίας;;;
 
Μιλάς εσύ που αποδέχτηκες την απόρριψη του μαθήματος των θρησκευτικών με κατηχητικό χαρακτήρα;;;;
 
Μιλάς εσύ που έκανες αγώνα να καθιερωθεί μάθημα ισλαμικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης;;;
 
Μιλάς εσύ που διαπόμπεψες ιερέα καταστρατηγώντας το μυστήριο της εξομολογήσεως;;;
 
Σε προκαλώ να μου πείς πού μας λέει ο Κύριος να υπακούμε στην εξουσία και ειδικά όταν αυτή αντίκειται της Ορθοδοξίας,πολλώ δε μάλλον οταν ο ίδιος π.πρωθυπουργός δηλώνει άθεος…
 
 
Λοιπόν δέσποτα,κατανοώ κατά τη ταπεινή μου γνώμη οτι προετοιμάζεις εύφορο έδαφος για την μετακίνηση σου ίσως στον επισκοπικό θώκο της Θεσσαλονίκης,ίσως ακόμη και στον Αρχιεπισκοπικό…..
 
 
Θλίβομαι για τις θέσεις σου στα θέματα πίστεως διότι άν είχες μέσα σου τη φλόγα του Χριστού μας το πρώτο που θα έπρεπε να κάνεις είναι αυτό που έκαναν οι παλιοί προκάτοχοι σου άξιοι Αρχιερείς…..
 
Καθημερινή λιτάνευση και προσευχή που βεβαίως τότε υπήρχαν πανδημίες και όχι επιδημίες όπως σήμερα….
 
 
Η εκκλησία του Χριστού βάλλεται πανταχόθεν….
 
Οι Χριστιανοί διώκονται ποικιλοτρόπως….
 
Η επερχόμενη νέα τάξις πραγμάτων μόνο δεινά θα επιφέρει και τώρα χρειάζεται ο δύσμοιρος χριστιανός τη στήριξη της εκκλησίας και των ταγών αυτής αλλά…ΦΕΥ…αυτοί περί άλλων τυρβάζουν….
 
 
Εν κατακλείδι αν εσείς έχετε συγγενείς που θέλουν να αιμομιχθούν με αλλόθρησκους δώσε την ευχή σου……
 
Εμείς θα παραμείνουμε Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι….
 
 
Δεν έχω ψευδαισθήσεις οτι θα συγκινηθείς αλλά όταν ομιλείς να ξέρεις οτι υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποδέχονται αντιχριστιανικές τοποθετήσεις ιεραρχών…..
 
Καλή φώτιση

 

Πηγή

 

 

 

Προβολές : 1,283


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα