Stanphyl Capital: Προ των πυλών η κατάρρευση των αγορών – Προκλητική η φούσκα που δημιούργησε η Fed

2 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:327
Μοίρασέ το

 

Ο επικεφαλής της Mark Spiegel, κατ’ αρχάς, κάνει λόγο για «ένα άγριο bear market ράλι στις μετοχές – σκουπίδια» της Wall Street, που θα οδηγήσει σε… κατάρρευση.
Όπως επεσήμανε η Stanphyl Capital, η Fed, τυπώνοντας πάνω από 120 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα, με τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμά και με τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο 0%, δημιούργησε τη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών

Stanphyl Capital: Προ των πυλών η κατάρρευση των αγορών - Προκλητική η φούσκα που δημιούργησε η Fed
Όταν γνωρίζεις πως πίσω από την FED, βρίσκονται οι χαζαροεβραιοσιωνιστές ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ, είναι δεδομένο πως θα δημιουργούσαν ΦΟΥΣΚΑ.
Μια φούσκα, που θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση την οικονομία των ΗΠΑ και θα συμπαρασύρει όσα κράτη είναι υποτελή σ’ αυτές.
Μπορούμε να φανταστούμε τι περιμένει την Ελλάδα…
Καλλιόπη Σουφλή
Η Tesla παραμένει μια γιγαντιαία φούσκα, σύμφωνα με τη Stanphyl Capital

Η γνωστή επενδυτική εταιρεία Stanphyl Capital δημοσίευσε πρόσφατα επιστολή για την αποτίμηση της αγοράς στις ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής της Mark Spiegel, κατ’ αρχάς, κάνει λόγο για «ένα άγριο bear market ράλι στις μετοχές – σκουπίδια» της Wall Street, που θα οδηγήσει σε… κατάρρευση.
Όπως επεσήμανε η Stanphyl Capital, η Fed, τυπώνοντας πάνω από 120 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα, με τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμά και με τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο 0%, δημιούργησε τη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών
Τώρα, βέβαια, η Fed δεν τυπώνει πλέον (στην πραγματικότητα, ο ισολογισμός της μπορεί σύντομα να μειωθεί), σχεδόν ολόκληρη η καμπύλη απόδοσης του αμερικανικού δεκαετούς είναι πάνω από 2%, τα δημοσιονομικά ελλείμματα μειώνονται γρήγορα ενώ ο πληθωρισμός είναι στα υψηλότερα επίπεδα τα τελευταία 40 χρόνια – ειδικά μετά τη δραματική κλιμάκωση της ρωσοουκρανικής σύγκρουσης, η οποία έπληξε βάναυσα τις αλυσίδες εφοδιασμού.
Παράλληλα, σε όλο τον κόσμο αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες, προκειμένου να διαγραφεί το λεγόμενο «μέρισμα ειρήνης».
Έτσι, εκτός από θέση short στην Tesla, στα τέλη του μήνα (και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια), η Stanphyl Capital «άνοιξε» θέση short στον S&P 500 (μέσω του SPY ETF) όταν επανήλθε στο +5% από τις αρχές του χρόνου – επίδοση που είχε και τον Ιανουάριο με πολύ ευνοϊκότερες συνθήκες τόσο από τις τρέχουσες όσο και από εκείνες που έρχονται…

Στην πραγματικότητα, η τελευταία φορά που η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ήταν εκεί που είναι τώρα (περίπου 2,3%) ήταν τον Μάιο του 2019, όταν ο S&P 500 ήταν περίπου -35% από ό,τι τώρα.
Ωστόσο, ο πληθωρισμός ήταν χαμηλός και οι προοπτικές ανάπτυξης ήταν πολύ καλύτερες.
Και παρόλο που τα εταιρικά κέρδη είναι καλύτερα τώρα από ό,τι ήταν το 2019, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σύντομα θα μειώσουν σημαντικά το PE, όπως συνέβη στην εποχή του πληθωρισμού μεταξύ 1973 και 1975, όταν το μέσο PE του S&P 500 μειώθηκε γρήγορα από το 18x στο 8x.
Με άλλα λόγια, η αγορά θα καταρρεύσει.
Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει ο οίκος, ακόμα και με το επιτόκιο της Fed Funds στο 0,125% και το ομοσπονδιακό χρέος να χρηματοδοτείται κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 1%, οι τόκοι για τα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακού χρέους κοστίζουν περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Αυτό το μέσο κόστος τόκων βρίσκεται τώρα σε τροχιά διπλασιασμού, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ κάτω από το αναμενόμενο ποσοστό πληθωρισμού.
«Πιστεύει κανείς ότι αυτή η Fed έχει στομάχι να αντιμετωπίσει την πολιτική καταιγίδα του Κογκρέσου που πρέπει να περικόψει δαπάνες προκειμένου να πληρώσει το ακόμη υψηλότερο κόστος τόκων που θα δημιουργούσε πιθανή αύξηση επιτοκίων σε επίπεδο ανάλογο με πληθωρισμό στο 4% (για να μην πω το σημερινό πάνω από 7%);» διερωτάται η Stanphyl.
Ο Powell δεν έχει τα κότσια γι’ αυτό, ούτε κανείς άλλος στην Ουάσιγκτον αναφέρει ο επικεφαλής του οίκου, που συνεχίζει: «Αυτή η Fed πιθανότατα θα βρίσκεται πίσω από την καμπύλη πληθωρισμού για τουλάχιστον μια δεκαετία.
Και γι’ αυτό παραμένουμε long στον χρυσό (μέσω του GLD ETF)».
Εν τω μεταξύ, μπορούμε να δούμε από το CurrentMarketValuation.com ότι η αποτίμηση του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ (ο λεγόμενος «Δείκτης Buffett») εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά υψηλή, και επομένως οι αποτιμήσεις έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να φτάσουν στην «κανονικότητα»:

 

 

Πηγή

Προβολές : 327


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα