Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε για τα ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΑΧΕΣ, ο βουλευτής Μυλωνάκης και ζητεί να ριχθεί άπλετο φως...

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε για τα ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΑΧΕΣ, ο βουλευτής Μυλωνάκης και ζητεί να ριχθεί άπλετο φως...

29 Απριλίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε για τα ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΑΧΕΣ, ο βουλευτής Μυλωνάκης και ζητεί να ριχθεί άπλετο φως...

 

Δυστυχώς, η εν λόγω ΜΚΟ ως υπεύθυνη, μετά από τη διετή δράση της προκαλεί τεράστια οικονομική ζημία σε ιστότοπους, σε φυσικά πρόσωπα , σε πολιτικούς και σε πολιτικά κόμματα των οποίων οι δημοσιεύσεις δεν συνάδουν και δεν ταυτίζονται με τις απαιτήσεις της και την ιδεολογία της.

Κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την διαφάνεια των οικονομικών στοιχείων της ΜΚΟ «Ellinika Hoaxes», θέτει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης με ερώτημα που έθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Α.Σκέρτσο.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε για τα ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΑΧΕΣ, ο βουλευτής Μυλωνάκης και ζητεί να ριχθεί άπλετο φως...

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

Πάμε να δούμε γιατί:

Ο υφυπουργός  Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Κρέτσος στην ΕΡΤ τον Μάϊο του 2019 έθεσε θέμα    (εδώ)

Κάντε κλικ και στις παρακάτω συνδέσεις… έχουν πολύ ενδιαφέρον.

«Τα Ellhnika Hoaxes δεν έχουν τα εχέγγυα για τον ρόλο που τους ανέθεσε το Facebook»

Στην Ευρώπη για τα Ellinika Hoaxes και το Facebook

Τα Ελληνικά Hoaxes στο στόχαστρο της αστυνομίας του ΣΥΡΙΖΑ

Tα φερέφωνα της ΝΔ

Από τον Μάϊο του 2019 μέχρι σήμερα, δεν έγινε τίποτα… Μήπως τελικά όλα είναι για τα… μάτια του πόπολου;;;

Δύο χρόνια χωρίς απάντηση, δεκάδες οι μηνύσεις και οι αγωγές στην εγκληματική οργάνωση των HOAXES που παραβιάζουν σημαντικά άρθρα του Συντάγματος και … κανείς δεν τους αγγίζει τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.

Μα τα πράγματα είναι απλά: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΠΙΟΝΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Λέτε να τους έχουν και αστυνομική ασφάλεια, μήπως πάθουν τίποτα τα … “τσόλια” του ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΖΩΡΖ ΣΟΡΟΣ;;;

Στην ερώτηση αφού παρατίθεται η ανεξέλεγκτη δράση της ΜΚΟ σε βάρος πολιτών, πολιτικών, ιστοσελίδων κλπ. και η οικονομική ζημία που τους προκαλεί η λογοκρισία που ασκεί η ΜΚΟ εκμεταλλευόμενη την μονοπωλιακή θέση του Facebook με το οποίο έχει συμβληθεί, ζητούνται να κατατεθούν στην Βουλή από τους προαναφερθέντες υπουργού τα εξής στοιχεία:

1) Η νομιμότητα, το πεδίο δράσης και η πηγή εσόδων της ΜΚΟ. στην οποία ανήκουν τα «Ellinika Hoaxes»

2) Ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης στα προαναφερόμενα προβλήματα και δη στην απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης και πολιτικού λόγου,

3) Τι είδους σύμβαση έχει με την εταιρεία του «Facebook η συγκεκριμένη ΜΚΟ;

4) Φορολογείται η άνω ΜΚΟ στην Ελλάδα για τα έσοδα που εμφανίζει από την σύμβαση με την εταιρεία του «facebook»;

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του Α.Μυλωνάκη στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

1) Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

2) Υπουργό Δικαιοσύνης

3) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

4) Υπουργό Οικονομικών

5) Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ (Α. Σκέρτσος)

ΘΕΜΑ: «Λογοκρισία, πρόκληση οικονομικής και πολιτικής ζημίας καθώς επίσης και προσβολή της προσωπικότητος από την ΜΚΟ «Ellinika Hoaxes»

Αξιότιμοι Υπουργοί.

Βάσει του άρθρου 14 του Συντάγματος «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους. Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται. Επίσης, η άσκηση της ελευθερίας έκφρασης που κατοχυρώνεται και από το άρθρο 16 του Συντάγματος και το άρθρο 8 ΕΣΔΑ.

Είναι παγκοίνως γνωστό δε, ότι η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα βασικά θεμέλια της δημοκρατικής κοινωνίας και έναν από τους βασικούς όρους για την προοδό της και την ολοκλήρωση του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι η υπ’ αριθμ. 1808/2018 Οδηγία (Ν. 4779/2021) προστατεύει την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο, «η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κάθε δημοκρατικού συστήματος.

Όλα τα παραπάνω όπως επίσης, οι νόμοι και κανόνες περί του χαρακτήρα φέρεται να παραβιάζονται κατάφορα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook (και των θυγατρικών πλατφορμών της, όπως είναι το «Instagram»).

 

Ως απόρροια αυτού του γεγονότος, είναι η δημιουργία ενός κλίματος λογοκρισίας, αθέμιτου ανταγωνισμού και υπονόμευσης βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η εταιρεία διαχείρισης της πλατφόρμας «Facebook» φέρεται να έχει αναθέσει στην ΜΚΟ “Ellinika Hoaxes”, πριν από τις εκλογές του 2019, τον «έλεγχο εγκυρότητας» της ελληνικής ειδησεογραφίας (facτ checking).

 Δυστυχώς, η εν λόγω ΜΚΟ ως υπεύθυνη, μετά από τη διετή δράση της προκαλεί τεράστια οικονομική ζημία σε ιστότοπους, σε φυσικά πρόσωπα , σε πολιτικούς και σε πολιτικά κόμματα των οποίων οι δημοσιεύσεις δεν συνάδουν και δεν ταυτίζονται με τις απαιτήσεις της και την ιδεολογία της.

Συγκεκριμένα προβάλλει ως «ψευδείς» τις ειδήσεις που κείνται αντίθετα των ιδεολογιών της, ως απαγορευμένες έννοιες φράσεις και απόψεις αντίθετα των ιδεολογιών της, ως απαγορευμένες έννοιες, φράσεις, και απόψεις, στηριζόμενη πιθανόν στη σύμβαση της με την εταιρεία της πλατφόρμας του «Facebook».

Έτσι, με τον αποδιδόμενο χαρακτηρισμό ως «ψευδής» , ή ως απαγορευμένη ,άμεσα παύει η αναδημοσίευση της είδησης, απορρίπτεται το περιεχόμενο των ειδήσεων στην πλατφόρμα ειδήσεων, κατεβαίνει η άποψη και τιμωρείται τις περισσότερες φορές ο χρήστης με ποινές αποκλεισμού, όσων ημερών ή και μηνών θέλει η συγκεκριμένη ΜΚΟ από το «Facebook».

Ως εκ τούτου, προκαλείται τεράστια οικονομική ζημιά στους ιστοτόπους αφού μειώνεται η επισκεψιμότητα, θίγοντας τη προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της εταιρείας χωρίς να δίνει σε κανέναν απολύτως λόγο.

Πρόβλημα φέρεται να αντιμετωπίζουν και οι προσωπικές σελίδες πολιτικών και κοινοβουλευτικών προσώπων ακόμα και πολιτικών αρχηγών, στην πλατφόρμα του «Facebook», καθώς η απαγόρευση ανάρτησης τους ή ακόμα και η επιβολή παύσης λειτουργίας της σελίδας του, λόγω ανάρτησης απόψεων και θέσεων που ήδη έχουν συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων αλλά όμως αντιβαίνει ή δεν συνάδει με την πολιτική τις απόψεις και την ιδεολογία της υπεύθυνης ΜΚΟ για τον έλεγχο εγκυρότητας. προσβάλλοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, μειώνοντας τον δημοκρατικό διάλογο και περιορίζοντας την σφαιρική ενημέρωση των πολιτών.

Παραμερίζει δε, τα συνταγματικώς υπεύθυνα κρατικά όργανα για τον έλεγχο περιεχομένου και αλήθειας κάθε είδησης.

Βάσει των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1) Έχει ελεγχθεί η νομιμότητα, το πεδίο δράσης και η πηγή εσόδων της ΜΚΟ. στην οποία ανήκουν τα «Ellinika Hoaxes»

2) Ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης στα προαναφερόμενα προβλήματα και δη στην απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης και πολιτικού λόγου,

3) Τι είδους σύμβαση έχει με την εταιρεία του «Facebook η συγκεκριμένη ΜΚΟ;

4) Φορολογείται η άνω ΜΚΟ στην Ελλάδα για τα έσοδα που εμφανίζει από την σύμβαση με την εταιρεία του «facebook»

 

Ο ερωτών Βουλευτής Αντώνιος Μυλωνάκης

 

Πηγή

Προβολές : 393


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα