Η ατιμωρητί λεηλασία Ερυθρού Σταυρού-Γηροκομείου, η “φιλάνθρωπος-δολοφόνος” βουλευτίνα μαμά….50 παιδιών και η(ουσιαστική) αντικατάσταση της κρατικής μέριμνας απο το Ιδιωτικό “Χαμόγελο του Παιδιού”…

Η ατιμωρητί λεηλασία Ερυθρού Σταυρού-Γηροκομείου, η “φιλάνθρωπος-δολοφόνος” βουλευτίνα μαμά….50 παιδιών και η(ουσιαστική) αντικατάσταση της κρατικής μέριμνας απο το Ιδιωτικό “Χαμόγελο του Παιδιού”…

28 Αυγούστου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:592
Μοίρασέ το
 
 
Εν τέλει έφτιαξαν και μια “ιδιωτική κλινική προσιτή μόνον εις πλουσίους”,όπως έγραφε το Υπουργείο Οικονομικών σε δικόγραφά του,όταν άρχισαν οι καταγγελίες και οι έρευνες.
 
Σήμερα η κλινική αυτή βρίσκεται στα χέρια μιας τράπεζας και εξακολουθεί να είναι “προσιτή μόνον εις πλουσίους”.
 
Οι δικογραφίες για κακουργήματα κάπου σέρνονται,χωρίς τους πραγματικούς ή μέρος μόνον των πραγματικών ενόχων και εν τέλει κι αυτές μέσα απο διάφορες “στοές” θα καταλήξουν σε κάποιο ράφι…
 

 
 
Και θα σέρνονται έως ότου ξεχαστούν, όσο αντί για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, έχουμε την εκπόρνευση της “δικαιοσύνης” και την διαπλοκή της με εξουσίες και στοές…
 
Άλλωστε, πως να καταδικαστεί ένας… ίνης…
 
Πότε καταδικάστηκε, για να καταδικαστεί και τώρα κάποιος από τους… “περιούσιους”;;;
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
 
 Αν ανοίξει κανείς την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ διαβάζει ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε το 1877,δηλαδή 13 χρόνια μετά το Γηροκομείο της Αθήνας και με την βοήθεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού ως μη κυβερνητική Οργάνωση με τους σκοπούς του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.
 
Δηλαδή αυτοθυσία,ανιδιοτέλεια,εθελοντισμός και όχι επαγγελματική αποκατάσταση.
Με τον καιρό προσέλαβε και υπαλληλικό προσωπικό με αμοιβή και τα χρήματα προέρχονταν είτε άμεσα,είτε έμμεσα απο το κράτος και μεγάλες εθελοντικές προσφορές.
 
Ο Ελληνικός ερυθρός σταυρός έγινε πλουσιότατο Ιδρυμα και ο έσχατος “κανονικός” πρόεδρός του μέχρι να περάσει απο τον Κορυδαλλό αλώνιζε τα θέρετρα με γιωτ και καλεσμένους υπουργάρες,δημοσιογραφάρες και άλλες απο τις φάρες της εξουσιαστικής ελίτ.
 
Δεν έφτασε όμως ποτέ σε πλούτο το αρχαιότερό του Γηροκομείο Αθηνών,το οποίο απο πλευράς ακίνητης περιουσίας και υποδομής είναι ασφαλώς το πλουσιότερο ίδρυμα της Ευρώπης.
 
Την περιουσία του Ερυθρού σταυρού την ξεκοκκάλισαν.Την πούλησαν με μίζες,λεηλάτησαν τις θυρίδες με αμύθητης αξίας κοσμήματα. Στην διαχείρισή του ενεπλάκησαν άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
 
Πρωτοσέλιδο δικό μας απο το …2012!
 
 
Εν τέλει έφτιαξαν και μια “ιδιωτική κλινική προσιτή μόνον εις πλουσίους”,όπως έγραφε το Υπουργείο Οικονομικών σε δικόγραφά του,όταν άρχισαν οι καταγγελίες και οι έρευνες.
 
Σήμερα η κλινική αυτή βρίσκεται στα χέρια μιας τράπεζας και εξακολουθεί να είναι “προσιτή μόνον εις πλουσίους”.
 
Οι δικογραφίες για κακουργήματα κάπου σέρνονται,χωρίς τους πραγματικούς ή μέρος μόνον των πραγματικών ενόχων και εν τέλει κι αυτές μέσα απο διάφορες “στοές” θα καταλήξουν σε κάποιο ράφι…
 
Η Τράπεζα συντηρείται μόνο με κρατικό χρήμα σήμερα γιατί στα χέρια της πολιτικής και αυτή και οι λοιπές άλλες Τράπεζες λεηλατήθηκαν ατιμωρητί…
 Στους σκοπούς του Ερυθρού Σταυρού αναφέρεται ακόμα και το εξής:
 
“…Ο Τομέας Κοινωνικής πρόνοιας ιδρύθηκε το 1964 και στόχος του είναι η παροχή Κοινωνικών Υπηρεσιών. Όπως και στα άλλα δύο Σώματα, έτσι και στον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας εργάζονται επαγγελματίες αλλά και εθελοντές.
 
Σκοπός είναι η μελέτη των κοινωνικών αναγκών της χώρας, όπως και η δημιουργία πλαισίων προκειμένου να προστατευθούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
 
Ο Τομέας λειτουργεί προγράμματα όπως το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξη Ατόμων και Οικογενειών, και τον Κοινωνικό Ξενώνα Αστέγων.
Οι εθελοντές του Σώματος είναι επίσης εκπαιδευμένοι να παρέχουν τη βοήθεια τους σε έκτακτες ανάγκες όπως φυσικές καταστροφές ή μαζικές αφίξεις πληθυσμού….”
 
Φυσικές καταστροφές έχουμε συνεχώς. Προβλήματα με ευάλωτες ομάδες,όπως γηροκομεία,νεαρά παιδιά,θύματα πολεμικών συγκρούσεων που ξεριζώνονται απο τα σπίτια τους επίσης καθημερινά.
 
Είδατε πουθενά Ελληνικό Ερυθρό σταυρό μπροστάρη και κύριο  προστάτη;
 
 Ο κάθε Χαρδαλιάς,το κάθε 112 που είναι περαστικοί ακούγονται…
 
Α ναι….Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αυτή την ιστορία ουσιαστικά και όχι τυπικά αντικαταστάθηκε ΑΤΙΜΩΡΗΤΙ  από μια οργάνωση που δημιούργησε ,ένας χαροκαμένος πατέρας στη μνήμη του παιδιού του και ήθελε να του δώσει ένα χαμόγελο.
 
Μετρήστε πόσες φορές είδατε το ΜΟΝΙΜΟ αφεντικό του “Χαμόγελου” και πόσες φορές τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού στα ΜΜΕ να μιλάει για την συνδρομή στους έχοντες ανάγκη και οι οποίοι εμπίπτουν στην κύρια αποστολή του Ερυθρού Σταυρού.
 
 Κάποτε επικρίναμε έναν Δημητρά για το πως συνέβαινε να είναι μόνιμος υπερασπιστής των ελευθεριών κλπ μέσα απο την οργάνωσή του και να μην τον διαδέχεται και κάποιος άλλος,αφού αυτά τα ιδανικά συντάσσονται με ανιδιοτέλεια και όχι μόνιμη παρουσία.
 
 Πως συνέβη και στην Ελλάδα ουσιαστικά αντικαταστάθηκε το έργο του Ερυθρού Σταυρού από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, το οποίο ίδρυσε στη μνήμη του γυιού του ένας ιδιώτης-χαροκαμένος πατέρας;Πόσα άλλα παιδιά χάθηκαν με παρόμοιο τρόπο;
 
Γιατί πρέπει να είναι προσωποποιημένη η ανιδιοτελής αυτή οργάνωση με μόνιμο,ισόβιο προεδρο-αφεντικό;
 
Γιατί  ο ίδιος,αφού εθελοντικά ασχολείται, δεν δίνει τη θέση του σε κάποιον άλλο χαροκαμένο γονέα,μια και η οργάνωση έχει απλωθεί τόσο πολύ,ώστε να έχει αμέριστη κρατική επιβράβευση αφού ουσιαστικά λειτουργεί αντί του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;
 
 Αν και είναι παντελώς άσχετο,οι διαδρομές του ανθρώπινου μυαλού δεν ελέγχονται και αρχίσαμε να τα σκεφτόμαστε όλα αυτά τα ελληνικά διαβάζοντας το πάθημα της Βραζιλίας.
Χθες έγινε γνωστό ότι εκεί μια βουλευτίνα έγινε σπουδαίο κοινωνικό μέγεθος υιοθετώντας 50 παιδιά και εμφανιζόμενη ως “ανιδιοτελής μαμά των φτωχών”.
Το κράτος την συνέδραμε στο φιλανθρωπικό της έργο και η ίδια εξελέγη βουλευτίνα με το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
Ομως η Φλορντελίς Ντος Σάντος,η βουλευτίνα-μαμά των φτωχών επι χρόνια σχεδίαζε τον θάνατο του συζύγου της με τρόπο που να φανεί ως τυχαίο γεγονός και όχι δολοφονία.
 Η “δολοφόνος-βουλευτίνα” και “μαμά των φτωχών”…
Πιο πάνω με το θύμα της…
 
Αφού απέτυχε 5-6 φορές με δηλητηρίαση(βλ παραδείγματα ρώσων αντιφρονούντων με τελευταίο τον Ναβάλνι) στο τέλος έβαλε τον κανονικό γυιό της σε συνεργασία με έναν θετό να πυροβολήσουν τον πατέρα-συζυγο.
Παρουσίασε την δολοφονία ως τυχαίο θάνατο απο εισβολή ληστών.
 
Γιατί όλα αυτά;
Διότι ο συζυγος και γνώριζε και έκανε ελέγχους στα οικονομικά και θα μιλούσε και για εμπλοκές ανθρώπων της εξουσίας στην δραστηριότητα αυτή.
 
Αναφερόμαστε σε μια χώρα που ο πρόεδρος και υπουργοί κατέληξαν φυλακή για μίζες και η διαφθορά καλπάζει…
 
Γίνονται αυτά;
 
Πριν μερικές ημέρες προβλήθηκε και στην Ελλάδα μια αμερικάνικη ταινία βασισμένη σε καθαρά αληθινή ιστορία.
 
Γυρίστηκε στα πλαίσια της σειράς “Εγκλημα και Ερευνα”.
 
Αυτή προβάλλεται παντού στον κόσμο και στη Βραζιλία.
 
Η  χωρισμένη μητέρα  δυο παιδιών παντρεύεται κάποιον , ο οποίος γίνεται εκατομμυριούχος,
 
Εβαλε τα ίδια της τα παιδιά και τον σκότωσαν,αφού είχε η ίδια ερωτική σχέση με κάποιον άλλον για να μοιραστούν την τεράστια περιουσία και ασφάλεια του εκατομμυριούχου συζύγου.
 
 Στις ΗΠΑ και παγκοσμίως δραστηριοποιήθηκε η Γκισλέϊν Μάξουελ,κόρη ζάμπλουτου επιχειρηματία και εκδότη με φιλανθρωπική δραστηριότητα.
 
Η Γκισλέϊν έκανε η ίδια φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με παρουσία προέδρων των ΗΠΑ,πολιτικων επιχειρηματιών.
 
Τώρα είναι στη φυλακή,όπως και τα παιδιά της βραζιλιάνας( ή ίδια είναι ως εν ενεργεία βουλευτίνα) υπό περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.
 
Η Μάξουελ συναναστρεφόταν για φιλανθρωπικούς λόγους με μικρά κορίτσια τα οποία στη συνέχεια αποπλανούσε η ίδια απο κοινού με τον Επστάϊν και τα έδιναν και σε άλλους πλουσίους  σε διάφορα θέρετρα.
 
Ένας εξ αυτών μάλιστα ακούγεται ως μεγάλο καλό κοινωνικο μέγεθος σε κασέτα που κυκλοφόρησε πρόσφατα και ηχογραφήθηκε πριν μια ανήλικη τον εμπλέξει άμεσα στα εγκλήματα   αυτά.
 
Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχει ακουστεί άλλη τέτοια ιστορία πέρα απο εκείνη την παλαιά εμπορίας οργάνων μέσα απο δολοφονίες παιδιών ανα τα Βαλκάνια.
 
Ομως και εδώ οι οικονομικές ατασθαλίες στα προαναφερόμενα ιδρύματα (Ερυθρός Σταυρός,Γηροκομείο” έχουν μεν λάβει δικαστική τροπή,αλλά με ρυθμο χελώνας και καμία συμμετοχή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ στις δίκες αυτές…
 
Η ουσιαστική αντικατάστασή του φιλανθρωπικού έργου απο το “Χαμόγελο” και η ουσιαστική εξαφάνιση των άλλων φιλανθρωπικών  δομών κάποιους εξυπηρετεί.
 
Ποιοί είναι αυτοί;
 
Διευκρινίζουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν καταλογίζουμε το παραμικρό στον ιδρυτή και μόνιμο πρόεδρο του “Χαμόγελου” και στη φιλανθρωπική του δραστηριότητα.
 
Η απορία-ερώτημά μας δεν είναι καν αν είναι μόνιμος ,επειδή δεν ενδιαφέρεται κανείς άλλος για την συγκεκριμένη θέση ,στην οποία η θετική κοινωνική προβολή είναι τεράστια.
 
Η απορία -ερώτημά μας είναι: το κράτος μας έχει ουσιαστικά σβήσει τις κοινωνικές δομές του Ερυθρού Σταυρού και του Γηροκομείου για να ξεκοκκαλίσουν κάποιοι ατιμωρητί την περιουσία και το βολεύει να φαίνεται μέσω του ΄Χαμόγελου” ότι και εκείνο παρέχει φιλανθρωπικό κοινωνικό έργο; 
 
 Γιατί εμπλέκουμε πολιτικούς σε αυτά;
 
 Πέραν των άλλων εμπλοκών που έγιναν γαι πολιτικά πρόσωπα απο δικαστικές έρευνες,αλλά και απο τον “ισόβιο” πρόεδρό του Α.Μαρτίνη διαβάστε μια εύγλωττη περικοπή απο τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της βουλής για την Υγεία:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ:ξέρετε ποιο ποσό είναι αυτό που αναβαθμίζει την κατηγορία από πλημμέλημα σε κακούργημα και σε στέλνει φυλακή, εις ότι αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας;
 
 
Στο κότερο αυτό είπαν το χαβιάρι..χαβιαράκι πολιτικοί και δημοσιογράφοι…
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Αν θυμάμαι καλά, 120.000 ευρώ;
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: 30.000 ευρώ είναι. Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που δεν πλήρωσαν από 30.000 ευρώ και πάνω στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν για τα νοσήλια τους;
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Ναι.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ονοματίστε, παρακαλώ.
 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: Κωλύομαι από το ιατρικό απόρρητο.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει ιατρικό απόρρητο εδώ. Εδώ, είναι μια Επιτροπή της Βουλής που διερευνά ποινικές ευθύνες που θα έπρεπε να έχουν στείλει στη φυλακή πολύ κόσμο. Το ιατρικό απόρρητο αφορά προσωπικά δεδομένα σε σχέση με ζητήματα υγείας, όχι ποιος είναι τζαμπατζής…”
 
(Ας μας συγχωρέσει ο βουλευτής που δεν βάζουμε το όνομά του.Το κάνουμε να μην έχουν πρόσχημα ορισμένοι που συγκαλύπτουν αυτά τα εγκλήματα…)
 
Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις διαβεβαιώσεις πολιτικών με τέτοιες αποκαλύψεις;

 

Πηγή

Προβολές : 592


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα