Η ικανότητα ανάγνωσης των παιδιών πέφτει κατακόρυφα σε σύγκριση με τους χρόνους πριν από τον COVID... και ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ στα ύψη!!!

Η ικανότητα ανάγνωσης των παιδιών πέφτει κατακόρυφα σε σύγκριση με τους χρόνους πριν από τον COVID... και ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ στα ύψη!!!

26 Μαρτίου, 2022 25 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:640
Μοίρασέ το

 

Γερμανική μελέτη: το 1/4 των μαθητών της τέταρτης δημοτικού αντιμετωπίζει προβλήματα.

“Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να εκφραστούν και δεν επικοινωνούν καθόλου με την οικογένειά τους”, είπε, προσθέτοντας ότι τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ του ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ επίσης στα ύψη.

 

 

 

Γι αυτές τις ψυχούλες, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

 

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η ικανότητα ανάγνωσης των παιδιών έχει πέσει κατακόρυφα σε σύγκριση με τους χρόνους πριν από τον COVID-19 χάρη στις πολιτικές των lockdown που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων.

“Μια μελέτη από ερευνητές από το TU Dortmund (Technische Universität) διαπίστωσε ότι τα παιδιά της τετάρτης τάξης του δημοτικού σχολείου στην Γερμανία, είναι πολύ λιγότερο ικανά να διαβάζουν από τα παιδιά που πέρασαν από την τάξη πριν από την πανδημία”, αναφέρει το Breitbart.

Ένα τυπικό τεστ ανάγνωσης που πραγματοποιήθηκε από μαθητές της τέταρτης δημοτικού από το 2021 συγκρίθηκε με αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το ίδιο τεστ από το 2016.

Ο αριθμός των παιδιών που είχαν επίπεδο ανάγνωσης που βαθμολογήθηκε από “καλό” έως “πολύ καλό” ΜΕΙΩΘΗΚΕ κατά 7%, ενώ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 1/4 των μαθητών που συμμετείχαν στο τεστ το 2021 αντιμετωπίζουν τώρα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

“Αν το εκφράσετε σε χρόνια μάθησης, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, ΜΙΣΟ (!!!!!) ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΣΗΣ”, είπε ο Δρ Ulrich Ludewig, ο οποίος ηγείται της μελέτης. “Αν ληφθεί υπόψη η αλλαγή στη σύνθεση του μαθητικού σώματος, παρόλο που η διαφορά είναι ελαφρώς μικρότερη, η σημαντική μείωση στη μέση αναγνωστική ικανότητα παραμένει”.

Καθώς η ΑΝΑΓΝΩΣΗ είναι μια ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΤΥΧΗ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑΤΟΣ, Η ΠΤΩΣΗ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΑΘΗΣΗΣ.

Η μελέτη υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τον καταστροφικό αντίκτυπο που είχαν τα lockdown για τον COVID στα παιδιά, καθώς και την ηθικά κενή θέση εκείνων που τα υποστήριξαν.

Προηγουμένως, η UNICEF προειδοποίησε ότι το κλείσιμο των σχολείων λόγω πανδημίας οδήγησε σε “σχεδόν ανυπέρβλητη κλίμακα απώλειας για τη σχολική φοίτηση των παιδιών» και ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ “ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ” ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Όπως τονίσαμε προηγουμένως, ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΖΗΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ.

Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Jaclyn Theek λέει ότι η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει ΑΥΞΗΣΗ 364% στις παραπομπές ασθενών σε βρέφη και νήπια.

“Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να εκφραστούν και δεν επικοινωνούν καθόλου με την οικογένειά τους”, είπε, προσθέτοντας ότι τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ του ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ επίσης στα ύψη.


Πηγές

GreatGameIndia.com

TheEpochTimes.com

Brighteon.com

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 640


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα