Καιρός να μάθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Η «εταιρεία» CIA, ΕΥΠ, 17 Νοέμβρη και ΣΙΑ ΕΠΕ

Καιρός να μάθουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ. Η «εταιρεία» CIA, ΕΥΠ, 17 Νοέμβρη και ΣΙΑ ΕΠΕ

26 Μαρτίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,938
Μοίρασέ το
Η CIA διατηρεί στην Αθήνα την πιο πολυπρόσωπη ομάδα της Ευρώπης.
Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, δηλώνει ότι υπάρχει ευθεία σχέση της CIA, της ΕΥΠ, των Ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και της 17 Νοέμβρη.
Όλες οι μαρτυρίες συγκλίνουν στην άποψη ότι ο Κουφοντίνας ήταν στέλεχος της ΕΥΠ.
Υπήρχαν χρηματοδότες της 17 Νοέμβρη και γιατί δεν αναζητήθηκαν ποτέ;
Ο εισαγγελέας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΒΑΣ, είχε χειρισθεί τις υποθέσεις του Πολυτεχνείου 1973, της δολοφονίας του Παναγούλη στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και ενώ εξέταζε την υπόθεση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, πέθανε ξαφνικά με «πολύ μυστηριώδη τρόπο»).
ΟΥΤΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.

Ο πρότελευταίος μάρτυρας της “ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ” του ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΕΒΑ, ο θείος του Πάνου Καμμένου, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΑΤΑΣ, πέθανε πριν ένα χρόνο.
Ο έτερος μάρτυρας, βρίσκεται στις φυλακές… για “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης”.
ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ, ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ CIA,  της MOSSAD και μιας ΕΥΠ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.2 Κι εμείς αναζητούμε ποιά είναι ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, που βεβήλωσαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ γράφοντας πάνω της το ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;;; (εδώ) 
Υ.Γ.2. Όλες οι φωτογραφίες της ανάρτησης, είναι δικής μου επιλογής.
Η τελευταία φωτογραφία, είναι η ευχή κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ, και δική μου ευχή, καθώς ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΕΒΑΣ, ΗΤΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

 

Ο Μάο Τσε Τουνγκ έλεγε: «Πολιτική ισχύς είναι αυτό που φυτρώνει από την κάνη ενός όπλου», και ο Γεώργιος Παπανδρέου συμπλήρωνε: «Μόνο σε δύο χώρες οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στην Ιαπωνία επειδή δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα επειδή μιλούν όλοι».

Και όμως ο Παπανδρέου έπεσε έξω.

Η 17 Νοέμβρη δρούσε επί 27 χρόνια στην Ελλάδα «χωρίς κανένας να ξέρει τίποτα».

Η οργάνωση 17 Νοέμβρη «παρουσιάσθηκε» για πρώτη φορά στην Ελληνική κοινή γνώμη στις 23 Δεκεμβρίου 1975 με τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς.

Ο Γουέλς είχε έλθει στην Αθήνα μόλις 6 μήνες πριν αντικαθιστώντας τον προηγούμενο σταθμάρχη Στέισυ Χολς.

Ήταν άγνωστος στο Ελληνικό κοινό παρ’ ότι είχε προϋπηρεσία δολοφόνου της CIA.

Είχε πάρει μέρος σε αρκετές επιχειρήσεις της «εταιρείας» όπως η δολοφονία στις 19 Αυγούστου 1974 του Αμερικάνου πρέσβη στην Κύπρο, Ρότζερ Ντέιβις και της Αντουανέτ Βαρνάβα, υπαλλήλου της πρεσβείας.

Εγκαταστάθηκε στο σπίτι του προηγούμενου σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα.

Η CIA διατηρεί στην Αθήνα την πιο πολυπρόσωπη ομάδα της Ευρώπης.

Το σπίτι του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα σπίτια στην πόλη και το πρόγραμμά του απόρρητο.

Και όμως, η 17 Νοέμβρη είχε πληροφόρηση «από μέσα» τόσο για την ασφάλειά του, όσο και για το πρόγραμμα μετακινήσεών του.

Η δολοφονία του ξεσηκώνει θύελλα στις ΗΠΑ.

Η Αμερικάνικη Γερουσία συνέστησε μια επιτροπή για να διερευνήσει τη δολοφονία.

Το πόρισμα της επιτροπής ήταν ότι την δολοφονία έκαναν ο Νόρτον Χάλπεριν και ο Φίλιπ Έιτζη πράκτορες της CIA και μέλη της 17 Νοέμβρη.

Η Γερουσία έδωσε εντολή να συνεχισθεί η έρευνα σε βάθος χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το πόρισμα δεν κατατέθηκε πότε στην δίκη της 17 Νοέμβρη.

Στην δίκη δεν εμφανίσθηκαν στοιχεία ότι τον δολοφόνησε κάποιος από τους 15 κατηγορούμενους.

Έτσι η δολοφονία μένει μέχρι σήμερα «ορφανή».

Το 1999 ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης (από το 1981 έως το 1985) Γιάννης Σκουλαρίκης δίνει μια συνέντευξη στην εφημερία «Απογευματινή» και δηλώνει: «Προσωπικά πιστεύω ότι κλιμάκιο της CIA έχει διεισδύσει στους κόλπους της 17 Νοέμβρη.

Υπάρχουν σοβαρά περιστατικά που συνηγορούν στον ισχυρισμό μου.

Πολλοί άνθρωποι μέσα στην ΕΥΠ και την αστυνομία έδιναν συνεχώς πληροφορίες στους Αμερικάνους».

Δηλαδή ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός δηλώνει ότι υπάρχει ευθεία σχέση της CIA, της ΕΥΠ, των Ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και της 17 Νοέμβρη.

Ο Σήφης Βαλυράκης Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης (1988, 1989, 1994, 1995) συμπληρώνει στις 13/11/2001:

«Είναι σαφές πως οι ΗΠΑ αξιοποίησαν την τρομοκρατία ως μέσο άσκησης διεθνούς πολιτικής.

Στις δεκαετίες 1960 – 1970 στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης οι Αμερικάνικες Υπηρεσίες και το ΝΑΤΟ, είχαν δημιουργήσει τρομοκρατικές ομάδες με στόχο τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων».

Είναι μια από τις λίγες αλήθειες που έχει εκστομίσει Έλληνας πολιτικός.

Δύο αρμόδιοι της Δημόσιας Τάξης στην Ελλάδα δηλώνουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες και το ΝΑΤΟ είχαν τον έλεγχο των τρομοκρατικών ομάδων – μεταξύ των οποίων ήταν και η 17 Νοέμβρη – στην Ευρώπη.

Ο Σήφης Βαλυράκης σκοτώθηκε με ένα «πολύ μυστηριώδη τρόπο» στις 24 Ιανουαρίου 2021.

Βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα. Είχε βγει με το φουσκωτό του για ψάρεμα και έπεσε με «περίεργο τρόπο» στην θάλασσα και πνίγηκε. Είχε μώλωπες στο πρόσωπο και το λαιμό.

Ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε εκδίδει ένα πόρισμα που λέει: «Ο θάνατός του είναι τυχαίο γεγονός και προήλθε από χτυπήματα που δέχθηκε από την προπέλα του φουσκωτού του, η οποία τον τραυμάτισε θανάσιμα».

Η οικογένεια Βαλυράκη «μιλάει» όμως για δολοφονία.

Ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας εκδίδει πόρισμα μετά περίπου από 20 ημέρες από τον θάνατό του στο οποίο αναφέρει ότι: «Είναι αδύνατον ο Βαλυράκης να τραυματίσθηκε από την προπέλα του δικού του σκάφους».

Έχουμε δύο αντίθετα πορίσματα για τον βίαιο θάνατο. Ποιος λέει την αλήθεια;

Ο θάνατος του Βαλυράκη (τον οποίο οι Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες είχαν κατηγορήσει για συνεργασία με την 17 Νοέμβρη) είναι ίδιος με τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου Ρόμπερτ Μάξγουελ το 1991.

Ο Μάξγουελ εξέδιδε τις παγκοσμίου εμβέλειας εφημερίδες “Daily News” και “Daily Mirror”.

Στις 5 Νοεμβρίου 1991 και ενώ βρισκόταν σε κρουαζιέρα στις Κανάριες Νήσους «εξαφανίσθηκε» από το κότερό του και τελικά ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα μετά από αρκετές ώρες.

Είχε σχέσεις τόσο με τη μυστική υπηρεσία του Ισραήλ Μοσάντ, όσο και με την Σοβιετική KGB όπως αναφέρουν στο βιβλίο τους «Ο υπερπράκτορας του Ισραήλ, η ζωή του και η δολοφονία του», οι συγγραφείς Γκόρντον Τόμας και Μάρτιν Ντίλον.

Υπάρχει ένα κομβικό ερώτημα για την οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Η ΕΥΠ είχε σχέσεις με τη 17 Νοέμβρη;

Ο συνήγορος του Κουφοντίνα, κος Σταύρος Γεωργίου, δηλώνει: «Μέσα στα πρακτικά της δίκης υπάρχει μια μαρτυρία γυναίκας υπαλλήλου της ΕΥΠ που δηλώνει ότι είχε δει τον Κουφοντίνα στο γραφείο του Διοικητή της ΕΥΠ.

Έγινε αίτηση να παρουσιασθεί στο δικαστήριο και να υποβληθεί στην βάσανο των ερωτήσεων αλλά η ΕΥΠ δεν έδωσε άδεια».

Την 1η Ιουλίου 2002, μια υπάλληλος της ΕΥΠ κάνει αίτηση στην «υπηρεσία» να της δώσουν άδεια να καταθέσει στον Εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη για την τρομοκρατία (ο Διώτης είχε αντικαταστήσει τον Εισαγγελέα Τσέβα.

Ο Τσέβας είχε χειρισθεί τις υποθέσεις του Πολυτεχνείου 1973, της δολοφονίας του Παναγούλη στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και ενώ εξέταζε την υπόθεση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, πέθανε ξαφνικά με «πολύ μυστηριώδη τρόπο»).

Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Παύλος Αποστολίδης (σήμερα μέλους του ΕΠΙΑΜΕΠ) αρνήθηκε, απαντώντας στο αίτημα της υπαλλήλου ότι: «η υπόθεση τρομοκρατίας είναι υψίστης Εθνικής σημασίας».

Η ίδια υπάλληλος είχε κάνει καταγγελία το 1996 σε τηλεοπτική εκπομπή (με τον Νίκο Ευαγγελάτο και τον Νίκο Κακαουνάκη – υπάρχει στο YouTube) για συμμετοχή της ΕΥΠ στην 17 Νοέμβρη.

Είχε καταγγείλει ότι είχε δει τον Κουφοντίνα στο στρατόπεδο Μαυροβουνιώτη στις Αχαρνές (Μενίδι) να εκπαιδεύεται με μέλη της ΕΥΠ.

Στην ΕΥΠ υπάρχουν αποσπασμένοι στρατιωτικοί με ανώτατο χρόνο απόσπασης (στην ΕΥΠ) τα 5 χρόνια.

Τότε είπαν ότι δεν ήταν σοβαρή αλλά γραφική (ο Κακαουνάκης προσπάθησε να τον αποδομήσει) αλλά όχι μόνο δεν την απέλυσαν από την ΕΥΠ, αλλά εξακολούθησε να εργάζεται για αρκετά χρόνια στην υπηρεσία.

Στις 17 Νοέμβρη 1993 δύο άντρες συλλαμβάνονται από Έλληνες Αστυνομικούς στην οδό Μηθύμνης στην Πλατεία Αμερικής. Ήταν μεταμφιεσμένοι και οπλισμένοι. Συνελήφθησαν μέσα σε ένα βανάκι γεμάτο όπλα, τηλεσκόπια, χειροβομβίδες και ασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ένας ήταν τρίτος γραμματέας της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας, ο Τζον Φάντις και ο άλλος υπάλληλος της Πρεσβείας, ο Τζάκ-Καρλ Σλιούρα.

Και οι δύο ανήκαν στην CIA.

Μετά από παρέμβαση του τότε πρέσβη των ΗΠΑ, Τόμας Νάιλς, φυγαδεύθηκαν με αεροπλάνο C130 στην Κρήτη, χωρίς να ανακριθούν.

Το δε φορτηγάκι (βανάκι) το παρέλαβε γερανοφόρο όχημα της Πρεσβείας, χωρίς να ερευνηθεί.

Ο συγγραφέας αναλυτής Χίου Μπαρνς, αναφέρει σε βιβλίο του, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο 1994 στην Αγγλική εφημερίδα «Ομπσέρβερ», ότι οι δύο πράκτορες «ήταν ομάδα κρούσης της 17 Νοέμβρη». Φυσικά δεν κλήθηκαν σαν μάρτυρες στην δίκη της 17 Νοέμβρη.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δίδασκε την δεκαετία του 1980 σε πράκτορες της ΕΥΠ συλλογή, μεταφορά και αξιοποίηση πληροφοριών σε κτήριο στην Αγ. Παρασκευή στην Αθήνα (σύμφωνα με το βιβλίο του Θανάση Στριγά «Παιχνίδια Τρομοκρατίας»).

Όλες οι μαρτυρίες συγκλίνουν στην άποψη ότι ο Κουφοντίνας ήταν στέλεχος της ΕΥΠ.

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος τον είχε κατηγορήσει ότι κατέθετε στην δίκη «ότι του έλεγε η CIA».

Επίσης σύμφωνα με το πιο πάνω βιβλίο, τον Παύλο Μπακογιάννη δολοφόνησαν δύο εκτελεστές που ήλθαν από την Κύπρο την παραμονή της δολοφονίας.

Τους παρέλαβαν από το αεροδρόμιο του Ελληνικού ο Μοχάμεντ Ελ Σάιντ, οικονομικός σύμβουλος της Συριακής Πρεσβείας της Αθήνας και ο Κασσέμ Εομπέρ, υπάλληλος της ίδιας πρεσβείας.

Οι δύο Σύριοι συνόδευσαν στο αεροδρόμιο την επόμενη της δολοφονίας τον έναν από τους δύο εκτελεστές και τον δεύτερο εκτελεστή συνόδευσε στο αεροδρόμιο ένας Έλληνας πολίτης, ονόματι Γιάννης με αυτοκίνητο των Ελληνικών Αρχών ασφαλείας.

Στην εκτέλεση του Μομφεράτου τον Φεβρουάριο 1985, ο Γιάννης είχε παίξει ρόλο «τσιλιαδόρου».

Οι Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα γνώριζαν για την επικείμενη εκτέλεση του Παύλου Μπακογιάννη από πριν και δεν την σταμάτησαν.

Γνώριζαν επίσης τους δράστες τους οποίους προστάτεψαν, φυγαδεύοντάς τους.

Ίσως για την δολοφονία θα έπρεπε να ερωτηθούν οι πράκτορες της CIA, Timothy Burchfield, Robert Becker και ο David Shaffer.

Οι εκτελεστές είχαν ενεργήσει για ακόμη μια φορά με απόλυτη ακρίβεια και ψυχραιμία επαγγελματία, αφού δεν άφησαν κανένα ίχνος.

Από τις βαλλιστικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί το ίδιο σαρανταπεντάρι πιστόλι με το οποίο είχαν εκτελεσθεί ο Ρίτσαρντ Γουέλς, ο Νίκος Μομφεράτος, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης Μποδοσάκης, ο αστυνόμος των ΜΑΤ Πέτρου και ο αστυφύλακας Σταμούλης.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ήταν γιος του γραμματέα του Λέοντα Τρότσκι, Δημήτρη Γιωτόπουλου.

Από το 1962 ζούσε στο Παρίσι – τον Δεκέμβριο του 1963 στο Παρίσι πήγε ο Κων/νος Καραμανλής.

Τον Καραμανλή συνόδευσαν στο αεροδρόμιο και του παρέδωσαν τα εισιτήρια για το Παρίσι ο αστυνόμος Μάλλιος και ο αστυνόμος Μπάμπαλης, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από την 17 Νοέμβρη το 1976 και το 1979.

Ο Γιωτόπουλος το 1968 ενθουσιασμένος από την πορεία του Φιντέλ Κάστρο στην Σιέρα Μαέστρα, έφυγε μαζί με ορισμένους συντρόφους του και πήγε στην Κούβα, όπου εκπαιδεύτηκε στο αντάρτικο πόλεων.

Με δεδομένο ότι η Γαλλία ανήκει στο ΝΑΤΟ και ο Γιωτόπουλος πήγε σε χώρα που ήταν στην επιρροή του Ανατολικού μπλοκ, πώς πήρε άδεια;

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας που τον παρακολουθούσαν λόγω της δράσης του στο Παρίσι, γιατί δεν αντέδρασαν;

Όταν τον Ιούλιο του 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα με το ψευδώνυμο Μισέλ Οικονόμου, δεν ειδοποίησαν την ΕΥΠ και την CIA;

Φυσικά και τις ενημέρωσαν.

Το κλιμάκιο της CIA στην Ελλάδα τον εκβίασε και ο Γιωτόπουλος συνεργάσθηκε με την «Εταιρεία» και όπως δήλωσε και ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Σκουλαρίκης, η 17 Νοέμβρη «καπελώθηκε» από την CIA.

Στην δίκη της 17 Νοέμβρη κατηγορήθηκαν 15 ύποπτοι.

Οι 9 ήταν κάτω από 17 χρονών το 1975, όταν εμφανίσθηκε η 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν 17 χρονών (γεννήθηκαν το 1958) και ο Σάββας Ξηρός ήταν 15 χρονών (γεννήθηκε το 1960), ο Βασίλης Ξηρός ήταν 3 χρονών (γεννήθηκε το 1972).

Ο Διονύσης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1976.

Ο Κουφοντίνας ανήκε στην νεολαία του ΠΑΣΟΚ και είχε συλληφθεί το 1975 (17 χρονών τότε) για τα επεισόδια που είχαν γίνει στα Σπάτα με τις διαδηλώσεις που είχαν κάνει οι κάτοικοι των Σπάτων για την ανέγερση του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Επειδή είχε εξτρεμιστικές απόψεις, διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ και ήταν γνωστός θαμώνας της Πλατείας Εξαρχείων.

Λόγω της δράσης του, είχε φάκελο στην Ελληνική Αστυνομία και ήταν «υπό έλεγχο».

Πώς έκανε «δολοφονίες ενώ ήταν στο “μικροσκόπιο” της Ασφάλειας»;

Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, εντάχθηκε στην 17 Νοέμβρη το 1983.

Ήταν ο ταμίας της οργάνωσης.

Στην δίκη της 17 Νοέμβρη δεν αναζητήθηκαν τα κέρδη από τις ληστείες και τις άλλες επιχειρήσεις, τα οποία η Ελληνική Αστυνομία υπολόγισε 700.000.000 δρχ., ποσό υπερβολικό γιατί η λεία των ληστών ήταν σαφώς μικρότερη.

Υπήρχαν χρηματοδότες της 17 Νοέμβρη και γιατί δεν αναζητήθηκαν ποτέ;

Η βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού στις 29 Ιουνίου 2002, ήταν σαφώς παγιδευμένη σύμφωνα με την έκθεση της πραγματογνωμοσύνης.

Για την κατασκευή της βόμβας χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικά κυκλώματα, ρολόι με αλάρμ, αμμωνοδυναμίτιδα και μπαταρία 9 volt, το περίβλημα της οποίας όμως ήταν κέλυφος μπαταρίας 1,5 volt.

Αυτό ήταν το εσκεμμένο λάθος.

Αυτοί που την κατασκεύασαν το ήξεραν.

Οκτώ μέτρα μακριά από το σημείο που έγινε η έκρηξη τον Ιούνιο του 2002 και συνελήφθη ο Σάββας Ξηρός ήταν παρκαρισμένο ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW.

Το κλειδί του αυτοκινήτου βρέθηκε πάνω στον τραυματία Σάββα Ξηρό.

Το παρκαρισμένο αυτοκίνητο είχε νούμερο ΚΥ7317 και από τις πινακίδες αποκαλύφθηκε ότι ανήκε στο Υπουργείο Γεωργίας, που όμως δεν είχε καταγγείλει την κλοπή του αυτοκινήτου.

Τι ζητούσε ένα κρατικό αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες στο σημείο της έκρηξης, το οποίο δεν έπαθε τίποτα παρ’ όλο που οι πόρτες ήταν ανοιχτές (έκθεση Πλοιάρχου Ν. Βαρθή 4/7/2002).

Οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις οφείλουν να σχεδιάζονται με απόλυτη ακρίβεια.

Ο προσδιορισμός του στόχου γίνεται 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση της επιχείρησης για αποφυγή «διαρροών».

Στην προετοιμασία κάθε αποστολής προβλέπεται σχέδιο διαφυγής ακόμη και σε περίπτωση ανακάλυψης πριν την εκτέλεση της αποστολής.

Προβλέπονται οι αντιδράσεις, τόσο των Ελληνικών αρχών ασφαλείας, όσο και των ξένων μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία.

Η οργάνωση 17 Νοέμβρη «αποσύρθηκε» ύστερα από συνάντηση που έγινε με συμμετοχή της CIA, της Σκότλαντ Γιάρντ, της Μοσάντ και των Ελληνικών αρχών ασφαλείας, υπό τον όρο να μην αποκαλυφθούν οι πραγματικοί αρχηγοί της οργάνωσης, αλλά και όσοι συνεργάσθηκαν στην συγκάλυψη της οργάνωσης για 27 χρόνια, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Αυτό απαίτησαν οι πολυεθνικές που ήταν χορηγοί στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άσχετοι ανεκπαίδευτοι και χωρίς συνείδηση δολοφόνου να κάνουν τέτοια χτυπήματα ακριβείας δευτερολέπτου.

Που εκπαιδεύτηκαν και από ποιους;

Που έμαθαν να χειρίζονται από μπαζούκας μέχρι πιστόλια και ρουκέτες, μεθόδους αντιμετώπισης εκτάκτων συνθηκών στην διάρκεια των επιχειρήσεων, να οργανώνουν με λεπτομέρεια δευτερολέπτου ληστείες, δολοφονίες, επιθέσεις με ρουκέτες, να μην αστοχούν σε κινούμενους στόχους οι οποίοι σε μερικές περιπτώσεις ήταν εκπαιδευμένοι δολοφόνοι – πράκτορες (Τσάντες – Νόρντιν).

Ούτε η πιο εκπαιδευμένη ομάδα δολοφόνων της CIA δεν θα κατάφερνε να μην κάνει ούτε ένα λάθος επί 27 χρόνια δράσης, πόσο μάλλον μια ομάδα που είχε στελέχη «καθημερινούς» ανθρώπους, όπως ηλεκτρολόγους, μεσίτες, οδηγούς λεωφορείων, κατασκευαστές μουσικών οργάνων, σπουδαστές κ.λπ.

Είναι αδύνατον να εκπαιδευτεί μια τόσο μεγάλη ομάδα (15 ατόμων) στην Ελλάδα και να δρα επί 27 χρόνια χωρίς ίχνη.

Αυτοί που δικάστηκαν ήταν οι «τσιλιαδόροι», «τα παιδιά για τα θελήματα», τα «χωριατόπαιδα».

Ουδέποτε στην δίκη εμφανίσθηκε σαν μάρτυρας ή κατηγορούμενος πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ποτέ στο δικαστήριο δεν αναφέρθηκε η συμμετοχή της CIA, της ΕΥΠ ή άλλης μυστικής υπηρεσίας.

Στις 26 Αυγούστου του 2015, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αφαίρεσαν την Οργάνωση από τον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Είναι φυσικό αφού οι πρέσβεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό συνεργάζονται στενά με τα κλιμάκια της CIA.

Έτσι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ γνώριζε τα πάντα για την 17 Νοέμβρη.

Ο Κουφοντίνας είναι πιθανόν να έχει κάνει συμφωνία με την CIA να αναλάβει την ευθύνη των «φόνων έναντι ανταλλάγματος».

Ποτέ δεν παραδέχτηκε τους φόνους, ανέλαβε όμως την «πολιτική ευθύνη» της 17 Νοέμβρη.

Και μια λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με τους Ελληνικούς νόμους, πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώνεται κάθε ημέρα από τον Διοικητή της ΕΥΠ.

 

Σημείωση: Υπουργός Δημόσιας Τάξης όταν «αποσύρθηκε» η 17 Νοέμβρη το 2002, ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η CIA τον έχει χαρακτηρίσει «εξαιρετική φυσιογνωμία».

Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται.

 

Ι. Τραπεζικός

 

Βιβλιογραφία

 

  • Συνεργασία με τον εχθρό, Στριγάς Αθανάσιος
  • Παιχνίδια Τρομοκρατίας, Στριγάς Αθανάσιος

 

Ο Θανάσης Στριγάς ήταν επί 26 χρόνια αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και ειδικός σύμβουλος του ΝΑΤΟ σε θέματα πολιτικών κρίσεων. Καθηγητής Πανεπιστημίου και προσωπικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Χάιγκ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,938


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα