Κίνηση ματ από τον Τραμπ για την ανατροπή του αποτελέσματος;

Κίνηση ματ από τον Τραμπ για την ανατροπή του αποτελέσματος;

11 Δεκεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:351
Μοίρασέ το

 

Ήταν απολύτως απαραίτητη αυτή η κίνηση, διότι ακόμα και αν ήθελαν οι δικαστές του Συνταγματικού δικαστηρίου να αποφανθούν υπέρ του Τραμπ, δε θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς την απαραίτητη πολιτική και θεσμική στήριξη που παρέχει ο λαός και τα νομοθετικά μέλη.

Κίνηση ματ από τον Τραμπ για την ανατροπή του αποτελέσματος;

Στην ουσία, παίζεται αυτές τις μέρες η τύχη της ανθρωπότητας.

Ή που θα βυθιστεί στο σκοτάδι που αντιπροσωπεύει ο σιωνιστής Μπάϊντεν, (η σατανιστική χειρονομία του και της Καμίλα Χάρρις είναι χαρακτηριστική της υποταγής τους στον σατανισμό – σιωνισμό)ή που θα έχει μια χαραμάδα φως, που μπορεί να της δώσει ο Τράμπ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

ΤΖΩΡΑΣ Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

 

Ο Πρόεδρος Τραμπ, έκανε, κατά τη γνώμη μας, την πιο σημαντική, από πολιτική και θεσμική άποψη, κίνηση, για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ.

Έδωσε στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο την πολιτική και κοινωνική κάλυψη που χρειαζόταν απεγνωσμένα, για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Κακά τα ψέματα. Έτσι που εξελίχθηκε η κατάσταση, δεν μπορούσε – ούτε και ήθελε – το Ανώτατο Δικαστήριο να πάρει στις πλάτες του την απόφαση για το αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι πολύ βαριά η ευθύνη για να την σηκώσουν πέντε – έξι δικαστές.

Τώρα λοιπόν, έχουμε ενώπιόν μας, την προσφυγή 18 Πολιτειών κατά των 4 Πολιτειών, που κατά τους ισχυρισμούς των 18, οι εκλογές έγιναν με μη σύννομο και Συνταγματικό τρόπο.

Την προσφυγή των 18 Πολιτειών, την στηρίζουν, μέχρι στιγμής, με τις υπογραφές τους, 106 Ρεπουμπλικανοί Βουλευτές, παρέχοντας το θεσμικό και πολιτικό βάθος που χρειαζόταν το Ανώτατο Δικαστήριο, για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της υποθέσεως.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι σήμερα θα συνεδριάσει το δικαστήριο, σε πρώτη φάση, για να συζητήσει, εάν θα κάνει πρώτα δεκτή την ακρόαση της υπόθεσης.

Μπορεί το δικαστήριο να κρίνει, ότι δεν υπάρχει λόγος ακρόασης και συνεδρίασης του σώματος επί της προσφυγής.

Είναι ένα ισχυρό σενάριο αυτό.

Το άλλο, είναι να δεχθεί την ακρόαση, όπου όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα παρουσιάσουν στο δικαστήριο το σκεπτικό τους και εκείνο θα αποφασίσει τελικά, εάν οι εκλογές στις 4 Πολιτείες, έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος.

Τι θα σημαίνει μία θετική, για τον Τραμπ, απόφαση;

Ότι τα νομοθετικά σώματα των τεσσάρων Πολιτειών, θα κρίνουν, εάν θα στείλουν εκείνα εκλογικούς αντιπροσώπους στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων ή θα λάβουν κάποια άλλη απόφαση, όπως την επανάληψη των εκλογών.

Η θεωρία και τα μαθηματικά μας λένε, ότι στις 4 αυτές Πολιτείες, τα νομοθετικά σώματα ελέγχονται από Ρεπουμπλικανούς, οπότε η απόφασή τους θα είναι υπέρ του Τραμπ.

Όλα αυτά, όμως, στη θεωρία.

Οι τοπικοί βουλευτές, δεν είναι, όπως εμείς τους φανταζόμαστε στην Ελλάδα, με βάση τα δικά μας κοινοβουλευτικά πρότυπα.

Είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, που ασχολούνται με τα κοινά ως χόμπυ και αμείβονται με ψίχουλα από το Κράτος γι’ αυτή τους την συμμετοχή.

Έχουν την Πολιτική παιδεία και το κύρος, που έχει στην Ελλάδα ένας Δημοτικός Σύμβουλος.

Δε γνωρίζουν σε βάθος, ούτε τα δικαιώματά τους, ούτε τις υποχρεώσεις τους, ούτε καν γνωρίζουν επαρκώς την νομοθεσία και τις διατάξεις του Συντάγματος της Πολιτείας τους.

Είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, που θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις, ουσιαστικά για το μέλλον των ΗΠΑ και του πλανήτη.

Η πίεση που θα ασκηθεί πάνω τους, θα είναι φοβερή και δεν είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι θα αντέξουν τις πιέσεις των Δημοκρατικών ή θα πουν όχι στις στοίβες δολαρίων, που ενδεχομένως να πέσουν στα πόδια τους!

Το πιο σημαντικό βήμα, όμως, είναι ότι επιτέλους(!) η Προεδρία αποφάσισε να κινηθεί με πολιτικό και θεσμικό τρόπο, εμπλέκοντας μεγάλη μάζα του εκλογικού σώματος από 18 Πολιτείες και την συμμετοχή των 106, μέχρι τώρα, Ομοσπονδιακών βουλευτών.

Ήταν απολύτως απαραίτητη αυτή η κίνηση, διότι ακόμα και αν ήθελαν οι δικαστές του Συνταγματικού δικαστηρίου να αποφανθούν υπέρ του Τραμπ, δε θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς την απαραίτητη πολιτική και θεσμική στήριξη που παρέχει ο λαός και τα νομοθετικά μέλη.

Οι δικαστές, έχουν τώρα τις απαραίτητες πλάτες και το μόνο που απομένει είναι να δούμε, εάν θα έχουν το ψυχικό σθένος να προχωρήσουν και να λύσουν το γόρδιο δεσμό, που τους παρέδωσε στα χέρια ένα πραγματικά διαβρωμένο και αποθεσμημένο, πολιτικό σύστημα. 

 

Πηγή

Προβολές : 351


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα